EduPage Kids, okul öncesi eğitimde etkili ve planlı bir ders akışı sunar. Her aşaması özenle tasarlanmış bu yapı sayesinde öğretmenler, öğrenciler ve aileler öğrenme sürecine aktif olarak katılır.
İşte bu sürecin adım adım işleyişi:
Ders yapısı üç ana aşamadan oluşur ve her biri pedagojik bütünlük içinde ilerler. İlk aşama öğretmen yönergesiyle bilgilendirme ve hazırlık sürecidir. Burada tecrübe aktarımı söz konusudur. Alanlarında 10 yıllık tecrübeye sahip uzman eğitim kadromuz ilgili sunum hakkında öğretmenlere önemli bilgiler verir. Dersler farklı öğretim tasarımlarına sahiptir.
PDF ile başlayan ders tasarımları öğretmenlere etkinlik planı sunmanın yanı sıra bu etkinlikleri adım adım sınıfta uygulatmalarını sağlar.
Öğrencilerin derse ders kitabıyla başladığı bu öğretim tasarımında; öğrenciler önce kitaplarını açar ve ardından konu anlatımları sunumdan gerçekleşir. Uygulama bölümünde öğrenciler kitap çalışmalarını ve dijital uygulamaları birlikte sürdürürler.
Pek çok değer ve okuryazarlık becerilerini içeren dikkat çekici animasyonlarla ders başlar. Ardından ilgili konu, konu anlatım videosuyla gerçekleştirilir. Bunların ardından dijital uygulama ve değerlendirme etkinliklerine geçilir.
EduPage Kids konu sunumlarının interaktif uygulama bölümü sınıftaki her çocuğa söz hakkı gelecek şekilde tasarlanmıştır.
EduPage Kids’te çeşitli masa çalışmaları mevcuttur. Her sunumda mutlaka birer sınıfiçi çalışma öğrencilere ısınma, giriş, uygulama ve değerlendirme aşamalarıyla birlikte sunulur.
Dersin sonunda, öğrenilen konuyu pekiştirmek için öğrencilere ev etkinlikleri gönderilir. Bu etkinlikler, aileyle birlikte yapılan keyifli öğrenme anları oluşturur.
Öğrencilerin gönderdiği ev etkinlikleri öğretmen tarafından incelenir, değerlendirilmeye alınır ve geri bildirimle gelişim süreci desteklenir.
Her konu için öğretmenlere, sınıfta uygulayabilecekleri farklı etkinlik önerileri sunuyoruz. Böylece dersler daha eğlenceli ve etkili hâle geliyor.
EduPage Kids ile dersler sadece sınıf içinde kalmaz; evde, dijitalde ve her anın içinde öğrenmeye dönüşür. Pedagojik bütünlük içinde tasarlanmış bu süreç, çocukların gelişimini desteklerken öğretmenlerin rehberliğini güçlendirir, aileleri de bu yolculuğa dahil eder. Her ders, birlikte büyüyen bir öğrenme hikâyesidir.